Алберт Попов

Брилянтен Алберт Попов завърши шести в Шладминг

Алберт Попов записа ново фантастично постижение в Световната купа. 21-годишният българин завърши на феноменалното шесто място в нощния слалом в Шладминг. Това е нов рекорд в неговата кариера. Постижението му идва само три дни след първото му влизане в Топ 10 на голямо състезание.

Софиянецът стартира с 46-и номер и даде 13-о време след първия манш. Той кара изключително стабилно във втория. Времето му бе 1:47:78 мин. – изоставане на 2.97 секунди от победителя Марсел Хиршер. Втори остана французинът Алекси Пинтюро с 1:46:02, а трети е Даниел Юле с 1:46:41.

Алберт Попов се нареди до Петър Попангелов

Българин влиза в Топ 6 на Световната купа за първи път от 20 март 1985-а. Тогава Петър Попангелов стигна до същата позиция в Парк Сити.

Възходът на Попов от началото на сезона е поразителен. Той влиза в точки за четвърти и втори пореден път. Преди да стане 9-и в Кицбюел, най-добрите му резултати бяха 16-ото място в Мадона Ди Кампильо и 20-ото в Леви.

Следващият старт на българина е в неделя в гигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен. След това му предстои световното първенство в Оре, Швеция. То се провежда между 4 и 17 февруари.

- реклама -