Клемен Ноел
Снимка: twitter.com/fisalpine

Алберт Попов взе първи точки за сезона

Алберт Попов спечели първи точки през сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Българинът завърши 16-и в слалома във Вал д’Изер. Това му носи 15 точки за генералното класиране.

Алберт Попов направи два равномерни манша с почти идентично изоставане. При първото минаване на трасето той беше 18-и, докато във втория манш даде 19-о време. Няколко отпаднали състезатели обаче му дадоха по-предно класиране.

Това беше първи слалом за сезона в Световната купа. През октомври Попов взе участие в гигантския слалом в Зьолден, но там завърши извън Топ 30.

Победата във Вал д’Изер взе Клеман Ноел, който за девети път триумфира в Световната купа. Втори се нареди шведът Кристофър Якобсен, а трети Филип Зубчич от Хърватия. Французин не беше печелил на старта в слалома от 2010-а година. Победата е първа в кариерата на Ноел във Вал д’Изер.

Носителят на Големия кристален глобус Алекси Пинтюро не успя да се класира за втория манш. Това се случи и с един от специалистите в дисциплината – Марко Шварц от Австрия.

Бриньоне спечели в Сен Мориц

По същото време при жените се проведе втори пореден старт в Супер-Г в швейцарския курорт Сен Мориц. Трасето беше съкратено заради силен вятър. Победата грабна италианката Федерика Бриньоне, която изпревари с 11 стотни сънародничката си Елена Куртони. Трета завърши Микаела Шифрин. Италия записа силен ден с шесто място на София Годжа и присъствието на още две състезателки в Топ 10. С победата Бриньоне стана италианка номер едно в историята на ските. Тя изпревари Дебора Компаньони със 17-ата победа в кариерата си. Компаньони има 16.

Победителката от съботния старт в Супер-Г Лара Гут-Берами падна тежко и не завърши.

- реклама -