Алберт Попов завърши девети в слалома в Кицбюел

Алберт Попов

Алберт Попов записа изключително добро представяне в слалома в Кицбюел. Българинът завърши девети на секунда и пет стотни зад победителя Клеман Ноел. Това е най-доброто класиране в кариерата на 21-годишния алпиец. При това в един от най-престижните стартове през сезона. До този момент връх за него бе 16-ото място в Мадона ди Кампильо. Преди това в Леви той остана 20-и.

Алберт Попов бе пети в първия манш с шест десети изоставане от лидера Рамон Ценхойзерн. При това въпреки че стартовият му номер бе 71-и.

Във втория обаче и двамата изгубиха време и останаха съответно шести и девети. Само във второто пускане Попов остана девети, на секунда зад Хиршер. Вторият българин Камен Златков не завърши.

Клеман Ноел
Победителят Клеман Ноел
Клеман Ноел спечели слалома

Състезанието бе спечелено от Ноел, който бе втори след първия манш. На 29 стотни зад него остана Марсел Хиршер, който бе девети в първия манш. Трети се нареди Алексис Пинтюро, който бе на тази позиция и в първото спускане. Той изостана само на пет стотни от Хиршер.

За Ноел това е втора поредна победа, след като преди седмица триумфира във Венген. При това само в 21 старта в Световната купа. Иначе мфранцузин не беше печелил два поредни старта в слалома от сезон 2010-11. Тогава Жан-Батист Гранж взе три поредни победи.