Сам Алърдайс

Алърдайс се извини: Попаднах в капан

Бившият селекционер на Англия Сам Алърдайс, който вчера беше освободен от поста, заяви, че е попаднал в капан. Специалистът беше разобличен в журналистическо разследване да предлага съвети на мними бизнесмени как да заобикалят правилата на ФА за трансфери на играчи срещу хонорар от 400 00 паунда.

Алърдайс нарече постъпката си „глупаво нещо”. „За съжаление това беше грешна преценка от моя страна. Понесох си последствията. Капанът сработи в този случай и аз трябва да приема това”, коментира 61-годишният специалист.

Преди това Големия Сам заяви пред Sky Sports, че е отишъл на срещата с предполагаемите бизнесмени само за да направи услуга на своя приятел и агент Скот МакГарви, на когото се надявал да намери работа.

Успех на новия селекционер

Въпреки обясненията му ФА определи поведението на Алърдайс като „неподходящо” и го принуди да напусне поста. „Споразумяхме се с ФА и аз се извинявам на тези, които са засегнати от неудобната ситуация, в която сам се поставих”, заяви бившият мениджър на Болтън, Уест Хям и Съндърланд.

Той пожела успех на своя наследник Гарет Саутгейт, който досега водеше младежкия национален отбор до 21 години, а сега ще бъде временен селекционер на Англия.

- реклама -