Алафилип, часовника

Лидерът Алафилип спечели часовника в Тура

Лидерът в генералното класиране Жулиан Алафилип спечели часовника в Тур дьо Франс 2019. Колоездачът на Декьоник-Куикстеп бе най-бърз по трасето в По. Той се справи за 35:00 минути, с 14 секунди по-добре от шампиона Герайнт Томас (Инеос). Така Алафилип увеличи аванса си пред британеца на 0:126 минути. Трети е Стевен Круйсвайк (Йъмбо-Висма) на 02:12.

Победата на французина е изненадваща на факта, че до този момент той не бе демонстрирал добри умения в часовника. „Не очаквах подобно нещо от Алафилип. Той се справя изключително добре и със сигурност вече е основен фаворит. Ако продължава така, не мисля, че има кой да го победи. Но до финала има още много. А и доста тежки етапи“, коментира Томас.

Шампионът на Белгия в часовника падна лошо

Белгиецът Вут ван Арт – шампион на страната си – падна лошо, след като се блъсна в бариера. Той бе втори на втората междинна контрола – на 16 секунди зад Томас де Хент. После обаче блъсна бариера и според информацията има дълбока прорезна рана на бедрото. Малко по-късно от отбора му – Йъмбо-Висма – обявиха, че той няма да продължи.

- реклама -