Давид Алаба, Австрия
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Алаба напуска Байерн след края на сезона

Раздялата между Байерн и Давид Алаба е все по-вероятна. Ръководството на баварците оттегли офертата към защитника за нов петгодишен договор. Настоящият контракт на австрийския национал изтича идното лято. Двете страни водят преговори от доста време, но не се разбраха.

28-годишният Алаба е част от Байерн още от 16-годишен и е неизменен титуляр в последните години. Той има близо 400 мача с екипа на баварците.

„Преди известно време представихме на Давид и неговите съветници добра оферта. По време на последната ни среща ние заявихме, че искаме яснота до края на октомври, но до вчера не чухме нищо от тяхна страна и се свързахме с неговия съветник. Той ни отговори, че предложението ни все още е незадоволително и трябва отново да си помислим. Ние решихме да оттеглим нашето предложение окончателно. Вече няма такова“, обясни президентът на Байерн Херберт Хайнер.

По този начин Алаба, който спечели два пъти Шампионската лига и девет пъти титлата в Германия с Байерн, може да подпише предварителен договор с друг клуб още през януари. Според слуховете той е желан от Манчестър Сити и Ливърпул.

- реклама -