Лионел Меси световна титла
Снимка: twitter.com/FIFAWorldCup

Ал Хилал дава 300 млн. евро на година на Меси

Клубът от Саудитска Арабия Ал Хилал е готов да плаща по 300 млн. евро на година на Лионел Меси. Това твърди каталунският вестник „Мундо Депортиво“. Въпросната сума е със 100 млн. повече от това, което получава Кристиано Роналдо от Ал Насър.

Кристиано Роналдо все още не е дебютирал за Ал Насър, тъй като има наложена санкция в Англия. Той обаче би трябвало да изиграе първия си мач в Саудитска Арабия именно срещу Лионел Меси на 19 януари. Тогава смесен отбор между Ал Насър и Ал Хилал ще се изправи срещу ПСЖ.

Изпълнителният директор на Ал Хилал Фахед Ал-Мофаридж обясни, че за подобен трансфер обаче има нужда от помощ от държавата. „Всичко е идентично с подписа на Роналдо. Не става дума за клуба и играча, а за интереса на цялата държава. Идването на Меси би било голяма крачка напред. И то не само за нашия клуб, но и за цяла Саудитска Арабия“, каза Ал-Мофаридж.

Любопитно е, че аржентинецът вече има договор със Саудитска Арабия. Той е рекламно лице на страната, за което получава по $6 млн. на година.

- реклама -