Георги Радев Факултета полицай Провадия пребит пияни задържани момиче, нападение, Южен парк, София Ахтопол, музей, обир, Веселин Денков, Весо Брадата, ресторант, акция дете Якоруда ЖЕлява, труп Янек Миланов убийство Варна Бургас убийство, жена, Могилино, съпруг обир, Дупница, банка, пистолет, бухалка

Акция за купуване на гласове край Бургас – има задържани

Тече акция за купуване на гласове преди изброите край Бургас. Има временно КПП на входа на село Руен, където се проверяват влизащите автомобили. Полицейски патрули са разположени и в ромската махала на селото.

Двама души са арестувани. По информация на полицията са намерени и списъци с имена на хора.

Акцията е част от мащабна полицейска операция срещу купуване на гласове, която на територията на Бургаска област тече от началото на миналата седмица. Проверяват се хранителни магазини, заложни къщи и малки търговски обекти, в които се дават стоки на вересия. Целта е да се предотврати схемата на въвличане на по-бедната част от населението, която е склонна да участва в купения вот срещу опрощаване на дълг.

Акция има и в русенска махала до квартал „Родина“. Тя е за лихварство. По непотвърдена информация има един задържан и са иззети 30 000 лв. и мобилни телефони.

Източник: bTV

- реклама -