Акция за достойни заплати на КНСБ ще спре движението на „Орлов мост“

Акция за достойни заплати на КНСБ ще спре движението на „Орлов мост“. КТ „Подкрепа“ отбелязва 1 май с концерта „Рок за труда“.

На 1 май – Деня на труда и

международната работническа солидарност, Конфедерацията на независимите синдикати в България ще проведе синдикална акция „За правото на сдружаване и достойни заплати!“.

На датата, която е емблема на борбата за

защита на работническите интереси, конфедерацията ще постави исканията за достойни възнаграждения, гарантирани трудови и синдикални права. Ще бъде блокирано за кратко движението в центъра на столицата в района на пл. „Орлов мост“ от 10 часа, информира dariknews.bg.

След това на входа на парк „Борисова градина“

ще се проведе синдикален хепънинг. На него гражданите и гостите на град София ще могат да разговарят с експертите на конфедерацията и да получат материали с основните искания на КНСБ.

Конфедерацията на труда „Подкрепа“ организира празнично шествие от 11.00 ч. от пл. “Света Неделя” до музей “Земята и хората”, където

от 12.30 ч. започва концерт “Рок за труда”.

На сцената ще забият известни български рок банди и изпълнители, сред които “Спринт”, “Атлас”, “Хоризонт”, Милена, Васко Кръпката, „Подуене блус бенд“, „Медикус“, Конкурент“ и др. Музикалното събитие ще продължи почти 9 часа.

Инициативата е породена от желанието на КТ

„Подкрепа“ да покаже, че 1 май е ден на работниците, които вече 137 години се борят за правата си и заради които днес има 8-часов работен ден, здравеопазване, детски надбавки, обезщетения, защитно и предпазно работно облекло.

На този 1 май КТ „Подкрепа“ отново ще постави исканията си за:

1. Решително повишаване на доходите във всички отрасли и икономически дейности!
2. Ефективен, устойчив и справедлив енергиен преход в България!
3. За 80% покритие с колективно трудово договаряне на заетите във всички браншове!
4. Приемането на закон, който да гарантира конституционното право на стачка!
5. Война на безобразните условия на труд в България!

Тази година в инициативата на КТ „Подкрепа“ ще се включи и Националната комисия за борба с трафика на хора, с цел информиране на хората за трудовата експлоатация.

- реклама -