Косовска Митровица спецоперация сърби Вучич

Акция на спецполицаи в Косова Митровица, арестувани са четирима сърби, очаква се отговорът на Вучич

Служители на спецчастите на косовската полиция (РОСУ) извършиха рано тази сутрин акция в северната част на Косовска Митровица и арестуваха четирима сърби.

Кметът на Косовска Митровица Горан ракич заяви, че арестувани са били полицаят Драгиша Маркович и Саша Чуричич. Командосите от РОСУ проникнали в техните апартаменти, удряли ги с автомат, ритали ги, а след това арестуваните били откарани в неизвестна посока.

Според вицепрезидента на Сръбска листа Игор Симич в акцията са били арестувани и Марко Рошич и Неделко Спасоевич.

Говорителят на косовската полиция Даут Ходжай заяви, че служителите на РОСУ са арестували четирима души в северната част на Косовска Митровица, а операцията е проведена в рамките на разследването на убийството на лидера на неговата партия Гражданска инициатива „Сърбия, демокрация, истина“ (ГИ СДП) Оливер Иванович.

Пред сръбската телевизия РТС Ходжай заяви, че по заповед на компетентен съд единици на косовската полиция са извършили обиск на четири места.

В Косовска Митровица някъде преди шест часа започнали да вият сирени, което продължило около час. Както съобщи РТС, са чули няколко изстрела.

На площада на града се събрали много граждани, които са недоволни от днешните събития. Кметът Ракич призова гражданите към сдържаност.

Според последната информация специалните единици РОСУ вече са се изтеглили от северните райони на Косово.

Заради операцията на косовските спецчасти започна извънредно заседание на сръбското правителство.

Очаква се решение, какъв ще бъде отговорът на операцията.

Операцията идва само няколко часа след като Косово въведе 100% мита върху сръбския внос. Това предизвика острата реакция на Белград.

- реклама -