Акция на полицията и пожарната ( Вижте за какво ще следят)

В празничните дни полицията и пожарната засилват проверките и напомнят да се внимава за инциденти от различен характер.

Над 1500 проверки на територията на цялата страна са извършили служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ през месец декември, съобщава БНР.

Установени са 307 нарушения и са съставени 10 акта за административни нарушения.

„От страна на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ е направена съответната организация, така че да има проверки и през самите празнични дни в обектите, в които традиционно събират много хора“, посочи комисар Тонев.

От пожарната предупреждават да не оставяме коледната украса без надзор, като комисар Тонев добави:

„Гражданите да не оставят без наблюдение включени в електрическите мрежи коледните украси, и най-вече, при употребата на пиротехнически изделия да се спазват инструкциите на производителите на такива изделия“.

От 500 до 2000 лева е глобата за неправилна употреба на пиротехнически средства. От полицията започват проверки на търговските обекти, които ги продават, увери комисар Емил Ангелов от охранителна полиция:

„Инцидентите стават по две основни причини – злоупотребата с алкохол и боравенето с пиротехнически изделия, оставане без надзор на децата до достъп до пиротехнически изделия.

Главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ предупреждава, че и днес остава засилен полицейския контрол по пътищата.

„От 26-и до 1-ви януари силите ще са основно насочени към контрол за установяване на управлението на МПС под влияние на алкохол и наркотични вещества. Контролът на скоростните режими също ще е много сериозен“.

- реклама -