Акция „Бяло“: Над 400 души са с обвинения за наркоразпространение, сред тях и деца (Видео)

Операция „Бяло” продължава в цялата страна.

До момента са иззети над 10 000 дози дрога. Това коментира по време на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Към момента са повдигнати обвинения на над 400 души за притежание и разпространение на наркотици.

Това отчете говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Разкрити са над 10 нарколаборатории и оранжерии за марихуана.

Сред задържаните има и 14-годишно момче, заловено да продава дрога срещу 50 лв на свои съученици. Иззети са над 10 000 дози различни наркотици.

„Това са, вероятно, и над 10 000 дрогирани шорьори, които са потенциални убийци по пътищата. Това трябва да спре тук и сега, затова сме заедно с МВР.

Защото инситуциите трябва да предприемат единни и конкретни мерки.

Това беше и причината главният прокурор да разпореди на административните ръководители да активизират действията по образуваните досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества“, заяви Сийка Милева.

Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространение на наркотици, претърсени са над 300 адреса като цифрите непрекъснато се увеличават и анализират, тъй като работата продължава и акцията не е приключила.

От прокуратурата и МВР коментираха, че резултатите от акцията срещу наркоразпространението у нас са надхвърлили очакванията им.

„Борбата с наркоразпространението е приоритет за МВР и това ще продължи да бъде така.

Активните действия по разчистване на училищата и наркосборищата ще продължи да бъде наша задача и се вижда, че когато това се прави със съвместни усилия с прокуратурата, резултатите са добри.

Надявам се, че това ще продължи и ще бъдем ефективни срещу този бич на обществото“, посочи главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Директорът на ГД „Национална полиция“ Атанас Илков коментира, че близо две трети от задържаните са били арестувани и преди.

 

- реклама -