сн. БГНЕС

Акции на няколко места в страната срещу битовата престъпност

Специализирана операция на прокуратурата и полицията срещу битовата престъпност стартира тази сутрин в района на Ябланица. Проверяват се лица и адреси в общо четири населени места.

„В спецоперацията са включени четири населени места, в които има засилено полицейско присъствие. Проверяваме лица и адреси. Това са Брестница, Малък извор, Ябланица и Златна Панега. Операцията е стартирала в 9.30. Имаме едно образувано досъдебно производство за длъжностно престъпление досега”, заяви старши комисар Младен Маринов – директор на Областна дирекция на МВР-Ловеч.

„Целта ни е в края на годината нивата на битовата престъпност да са чувствително по-ниски. Телефонните измами вече са намалели с 40-50%.“, заяви главният прокурор Иван Гешев.

„Държавата е длъжна да изпълни ангажимента си към възрастните хора, така както те са изпълнявали своя ангажимент в продължение на много години. Възрастните хора не заслужават да бъдат бити, убивани, изнасилвани. „, каза още Гешев.

Спецакцията срещу битовата престъпност и в Петрич

Проверени са били 123 моторно превозни средства и 147 лица. По Закона за МВР за срок до 24 часа са били задържани 15 лица, от които 7 са били привлечени към наказателна отговорност. Обект на проверката са били и 6 места за обществен подслон и 8 заложни къщи. Съставени са били 14 акта за установени административни нарушения и са били издадени 36 фиша по Закона за движението по пътищата.

В резултат на извършените действия, към настоящия момент е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК – незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. Двадесет броя от тях са били открити и иззети в частен имот в гр. Петрич.

- реклама -