мъжки персонажи

Актриси, изиграли блестящо мъжки персонажи

Глен Клоуз в „Тайнственият Алберт Нобс“.

Актрисата толкова убедително изигра мъжка роля във филмовата адаптация на историята на Джордж Мур „Мистериозният Албърт Нобс“, че за работата си бе номинирана за „Оскар“.

Всъщност не можеше и да е иначе, защото Глен вече беше усъвършенствала майсторството си по превъплъщение като мъж на сцената, играейки същия герой в театрална постановка от 1982 г.

сн. БГНЕС

Между другото, Албърт Нобс не е първият мъж, когото актрисата трябваше да играе: през 1991 г. Глен Клоуз се превъплъщава в образа на пират във филма „Капитан Кук“.

Тилда Суинтън в „Орландо“.

Невероятната Тилда изглежда може да изиграе всеки. Не са изключение и мъжките роли. Тя блестящо въплъти на екрана образа на младия придворен Орландо в едноименния филм, на когото кралицата забрани да остарява.

сн. БГНЕС

Актрисата дори трябваше да свърши „двойна работа“: според сюжета, главният герой живее няколко века, напълно непроменен, докато изведнъж се превръща в жена. Между другото, ролята на кралица Елизабет I беше изиграна от мъж – известният британски актьор Куентин Крисп.

Кейт Бланшет в „Не съм там“.

Във филма „Не съм там“ на режисьора Тод Хайнс Кейт Бланшет се превъплъщава в Боб Дилън от средата на 60-те години на миналия век.

сн. БГНЕС

Трябва да се отбележи, че Бланшет се справи със задачата си не по-лошо от мъжете, които изиграли Боб Дилън в различни филми през годините.

Мерил Стрийп в „Ангели в Америка“.

В мини-сериала „Ангели в Америка“, носителката на „Оскар“ изпълни четири роли наведнъж, едната от които е мъжка.

сн. БГНЕС

Във филма Стрийп се появява пред зрителите като стар равин, в чието лице е изключително трудно да се разпознае известната актриса.

- реклама -