актьори, снимки, филми, травми

Актьори, които за малко да загинат на снимачната площадка

Снимането на филми е занимание опасно, понякога даже смъртоносно. Публиката няма представа, че любимите й актьори са били на прага на смъртта: давят се, борят се с ужасна инфекция или се задушават под обемен грим.

За филмовите звезди, които по чудо са напуснали снимачната площадка живи разказва РИА Новости.

Джеки Чан

„Никой не рискува повече в името на забавлението от Джeки Чан“. Това казва Роуън Саймънс, президент на Книгата на рекордите на Гинес в Китай, когато връчва на актьора почетна грамота за рекорден брой каскади.

Саймънс обаче не споменава за травмите, получени от актьора на снимачната площадка – а в кариерата му има повече от 100. Например, в екшъна „Доспехите на Бога“ (1986), след падане от седемметрова височина и удряне на главата си в камък, актьорът си счупи черепа. Чан е опериран по спешност, а оттогава дупката в главата на звездата е покрита с метална пластина.

Майкъл Джей Фокс

Изпълнителят на главната роля на филма на Робърт Земекис „Завръщане в бъдещето“ (1990) почти умира на снимачната площадка на третата част. В историята Биф Танен (Томас Франсис Уилсън) обесва Марти Макфлай, а Док Браун (Кристофър Лойд) го спасява.

След няколко дубъла Фокс вече знае къде точно да сложи ръцете си, така че да има пролука между врата и примката (напълно истинска). В края на деня обаче въжето стисва врата му, той започва да се дави. Режисьорът в този момент си мисли, че талантливият актьор блестящо изобразява задушаване. Спешни мерки са взети след като Майкъл Джей Фокс губи съзнание.

Том Ханкс

След малко порязване на крака, получено на снимачната площадка на драмата от Робърт Земекис „Корабокрушенецът“ (2000), Том Ханкс се заразява със стафилококи (вероятно фатални). Екипът забеляза навреме състоянието на актьора и го изпраща в болница, където Ханкс прекарва три дни.

Даниел Дел Лий

Ролята на Уилям Къттинг в драмата на Мартин Скорсезе „Бандите на Ню Йорк“ (2002) Даниел Дел Лий разиграва по системата на Станиславски. Толкова се слива с образа, че се разболява от пневмония. Снимките се провеждат през зимата и Дей-Луис отказва да носи термо бельо, изолирано палто и други дрехи, които не съществуват през 19 век. Той е толкова отдаден на ролята, че не се възползва и от съвременните лекарства – в края на краищата и те още не са открити по времето на действието на филма.

Едва когато лекарите обясняват, че може просто да умре, ако не се лекува, Даниел Дей-Луис променя решението си.

Джони Деп

Джони Деп няма късмет на снимачната площадка на уестърна на Гор Вербински „Самотният рейнджър“ (2013). Конят го изхвърля от седлото се опитва да го стъпче. Звездата от „Карибски пирати“ по чудо успява да избегне сериозни наранявания – измъква се само с леки натъртвания.

Ума Тръмнан

Актрисата едва не е ударена от миниван, докато снима фантастичния филм „Пърси Джаксън и крадецът на мълнии“ (2010). Един от членовете на снимачния екип забравя да включи ръчната спирачка на колата, докато паркира на склон. Фургонът стига до мястото, където стои нищо неподозиращата Ума Търман.

За щастие колегата й Пиърс Броснан забелязва това и скача в колата, натискайки спирачките. Уменията на агент 007 със сигурност са му полезни в този случай.

Кейт Уинслет

В блокбъстъра на Джеймс Камерън „Титаник“ (1997), се давят не само наужким. По време на снимките на една от най-изпълнените с екшън сцени, когато Роуз (Кейт Уинслет) и Джак (Леонардо Ди Каприо) се опитват да избягат от наводнената трета класа, роклята на Уинслет се заплита в решетките. Актрисата е под вода и почти се удавя.

Чарлийз Терон

На снимачната площадка на научнофантастичния екшън „“ (2005), Чарлийз Терон сама изпълнява много опасни каскади. При това в прекалено тесни дрехи или неудобни обувки. Един от триковете в крайна сметка завършва с парализа.

Актрисата се кани да направи салто назад в обувки на платформа, но се препъва и пада на врата си. Шарлиз Терон чупи гръбначен диск и лекарите се страхуват, че тя ще бъде частично или напълно парализирана. Снимките са преустановени за почти два месеца, а през 2013 г. Шарлиз Терон претърпява и операция.

 

- реклама -