Аксесоари 2023: Рождените камъни носят късмет и успех (Вижте кои са те)

Аксесоари 2023: Рождените камъни носят късмет и успех. Ето на какъв да заложите, според месеца ви.

Рождени камъни. Те не само са красиви с цвят, размер и форма, но всеки има специални свойства и значение. Докато всеки от нас може да носи всякакъв вид камък, просто защото му харесва, избирането на този, който е определен за вашия месец на раждане, може да бъде изключително важно и мощно решение. Рожденият камък има способността да подобри вашата аура и енергийни нива, а също така помага при постигането на цели.

Тези скъпоценни камъни и минерали са пригодени за вас според природата на вашата личност и отразяват собствената ви енергия. Рождените камъни могат да помогнат за подобряване на настроението ви, да балансират емоциите и да увеличат позитивните ситуации. Това е един от задължителните аксесоари, които да носите, особено ако искате да привлечете добри вибрации в живота си.

По-долу разкриваме какво означава всеки конкретен камък и как можете да го използвате, когато става въпрос за постигане на целите ви.

Аксесоари 2023 – рожденият камък за вас

Януари

гранат, istock

Снимка: iStock

Гранатът, тъмночервен камък, е идеалният за месец януари. Той подкрепя новото начало и е чудесен за носене, когато започвате нещо ново, като работа или професионален проект. Помага за лекуване на болки и травми, така че носенето му като огърлица или пръстен също ще донесе лечебна енергия.

Февруари

аметист, камък,

Снимка: iStock

Рожденият камък за месец февруари е аметист, който е лилав на цвят. Той подобрява психическата сила и се докосва до вашите духовни водачи, а някои дори вярват, че може да направи фантазиите ви по-вълнуващи. Като държите аметист в дома си, може да предизвикате неговите магически сили. Също така е добре да го поставите в средата на челото си, докато медитирате, което ще ви помогне да постигнете по-добри резултати.

Март

аквамарин, камък,

Снимка: iStock

Синият камък аквамарин е свързан с март, вдъхновявайки смелост и внасяйки яснота в живота ви. Ако сте писател, аквамаринът ще ви помогне да изразите ясно мислите си. Този камък също се използва от дълго време от моряците, за да им помогне да се справят с бурните морета.

Април

диамант, istock

Снимка: iStock

Бляскавият диамант неслучайно е отреден за април. Той представлява чистота и жизненост, като се смята, че помага за укрепване на имунитета и се използва често в лечебни ритуали. Диамантът има способността да засилва енергията около себе си, както и да повишава самочувствието и увереността. Носете го на лявата ръка за късмет.

Май

емералд, камък,

Снимка: iStock

Емералд, наситенозеленият камък, е рожденият за май. Той е посветен на планетата Венера, която управлява любовта и красотата, и е страхотен за сърдечни терзания – независимо дали става въпрос за нова връзка или разбито сърце. Емералдът също така носи късмет и просперитет. Поставете го на работното си място, за да привлечете повече успехи.

Юни

лунен камък,

Снимка: iStock

Рожденият камък на юни е лунният, който е полупрозрачен и се предлага в дъга от цветове с перлен опален вид. Той улавя цялата магия на Луната, придавайки ярка женствена енергия и обещаваща циклична промяна. Оставяйте го до леглото си всяка вечер, тъй като е добър за медитация и насърчава спокойните сънища.

Юли

рубин, камък,

Снимка: iStock

Рубинът с наситеночервен цвят е рожденият камък на юли. Насърчава любовта, лоялността и сексуалната химия. Също така поддържа връзките с другите хора живи и разнообразни, стимулирайки повече комуникация и разбирателство. Поставете рубина под възглавницата си, за да увеличите сексуалната страст.

Август

перидот, камък,

Снимка: iStock

Зеленият перидот е рожденият камък на август. Предпазва от ревност и помага при ниско самочувствие, като е известно, че намалява чувството на страх или безпокойство. Можете да носите камъка от дясната си страна за защита или на врата като огърлица, за да отблъснете негативните мисли.

Септември

сапфир, камък,

Снимка: iStock

Камъкът на септември е сапфирът. Той се отличава със син цвят и символизира мъдростта и лоялността, като е известен още и като естествен детектор на лъжата. Може да ви помогне при комуникацията и разкриването на истината. Поставете сапфира върху сърцето си, докато медитирате, или го носете като бижу, за да привлечете положителни вибрации.

Октомври

опал, камък,

Снимка: iStock

Опалът, рожденият камък на октомври, е добър за лечение и предпазва от вреда, като отблъсква отрицателните енергии. Носете го на интервюта за работа или по време на важни срещи и ще видите магията му. Може също така да го държите под възглавницата си, за да сте спокойни през нощта.

Ноември

топаз, камък,

Снимка: iStock

Топазът, камъкът на ноември, е наситеножълт на цвят и насърчава позитивността и мира. Ако започвате медитация, това е страхотен камък за използване. Също така е чудесно допълнение към околната среда на ученици и учители, защото насърчава по-бързото запомняне на информация. Поставете топаз в дома си, за да донесете щастие на цялото семейство.

Декември

тюркоаз, камък,

Снимка: iStock

Тюркоазът е рожденият камък на декември. Синият минерал се свързва с успеха и може да предизвика позитивни мисли. Той отпуска ума и носи мир. Това е лечебен камък, подходящ за използване в пречистващи ритуали.

- реклама -