Кунева

Ако не се приеме антикорупционния закон на Кунева няма да има правителство

От партията на Меглена Кунева заплашиха, че няма да работят за сформирането на правителство, ако законът на техния лидер не бъде приет във вторник. Това стана ясно от думите на депутата от ДБГ Димитър Делчев в парламента.

Патриотите не са дали подкрепа на закона „Кунева“

Хората на Кунева са бесни, тъй като на последното заседание на комисията по правни въпроси, патриотите заедно с други депутати са настояли антикорупционния закон да не бъде гласуван на второ четене заради малкото оставащо работно време на 43-ото Народно събрание.

„Ако не мине антикорупционният закон и във вторник, няма смисъл да се прави правителство“, заяви реформатора Делчев. Той припомни, че закона отлежава вече 2 години и укори ПФ, че не го подкрепт. Двете коалиции се надяваха да постигнат взаимна подкрепа при опитите на Реформаторите да съставят правителство в рамките на това Народно събрание.

5131588„Такова нещо, което въвежда тоталитаризъм под прикритие с борба с корупцията, няма как да го подкрепим“, заяви от своя страна съпредседателят на фронта Валери Симеонов визирайки закона.

Той посочи, че е опасно в последния момент на коляно да с приемат текстове, които могат да вкарат репресии и да въведат несигурност и тоталитаризъм под прикритие с борба с корупцията.

Антикорупционният закон – подхвърлян и отхвърлян

Изготвеният от Меглена Кунева закон за борба с корупцията бе сочен като основен приоритет за Реформаторския блок при коалиционното им управление с ГЕРБ. В първоначалната си версия, той предвиждаше създаването на Национално бюро „Антикорупция“, което да обединява в себе си Сметната палата, БОРКОР, Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество и Комисията за противодействие на конфликта на интереси.

Той обаче бе отхвърлен от мнозинството миналата година, което наложи преработката и повторното му внасяне в парламента.

- реклама -