Ако имате около милиард лева – купете си тази къща!

Най-скъпата къща в света е пусната за продажба в южната част на Франция. Имотът е оценен на около 400 милиона долара.

Вила Les Cèdres е построена около 1830 г. Някога е била дом на белгийския крал Леополд II Сакскобургготски /първи братовчед на бащата на българския цар Фердинанд/. Имотът се намира в китното градче Сен-Жан-Кап-Фера, близо до Ница.

Къщата принадлежи на семейството, известно с коняците и ликьорите си, от 20-те години на миналия век. Според в. „Дейли Мейл“ настоящият собственик на имота Сузан Марниер-Лапостол търсела нещо „по-малко“. И има защо! Този удивителен дом е пуснат за продажба още през 2017 г. Разполага с 14 спални, плувен басейн с олимпийски размери, бална зала, конюшня. Портрети от 19 век, бронзова статуя на Атина, кедрови, палмови и маслинови дървета допълват уникалността на имението. Уникални за имота са 14 000 вида растения. Главният градинар споделя, че една трета от тях могат да се видят в откритата градина, а останалите – в 25-те оранжерии в имота. 

Не случайно в библиотеката могат да бъдат прочетени 3 000 книги, свързани с ботаника.Амазонските лилии могат да бъдат наблюдавани във водите на изкуственото езеро.

Брокери оправдават цената на вилата с нейната история, лукса и местонахождение.

Ако това не ви е достатъчно – може би ще ви изкушат известните съседи, сред които британският композитор Сър Андрю Лойд Уебър.

- реклама -