ДНК карта на Великобритания

Ако Фараж знаеше….или защо политиците трябва да четат повече

Референдумът във Великобритания разгорещи страстите. Раздели и медиите, звездите, големите имена в политиката и бизнеса. Националистът Найджъл Фараж е най- яростният защитник на Брекзит. С аргумент – страната няма нужда от мигранти и имигранти:

“Кризата с бежанците не просто раздели държавите, тя раздели държавите вътре в тях и доведе до съвсем нови течения в политиката. Парите свършиха, а в същото време те казват, че спестяват за дните след решението на Великобритания, за да обявят за увеличения европейски бюджетен дефицит”, заявява Фараж.

Британското издание The Independent се включи в спора с миграцията чрез публикуване на данни от проучване за ДНК състава на жителите на острова. Изданието показа цветна карта на гените на местните.

Тази карта от проучването „Хората на Британските острови“ показва как са се формирали гените на жителите на Острова през последните 10 000 години.

Картите показват влиянието на 17 ДНК групи, които са свързани с миграцията и преразпределянето през ранните исторически епохи. Като англо-саксонското нашествие и инвазията на викингите през IX век.

Проучването се базира на детайлно изследване на повече от 2 000 жители. Освен генетичния анализ, който е направен, са проучвани и корените на предците.

20160623_130059

И ето резултатите:

Шотландия

Ясна генетична връзка е установена между северна Ирландия и хората от югозападна Шотландия. Тя показва миграция от Ирландия към Шотландия.

Северен Уелс

Гените на жителите са много близки на тези на ранните заселници в Британия от края на ледниковата епоха, когато тези земи са били свързани по суша с Континента.

Уелс

Келтската генетична група показва голямо разнообразие-разликата между северен и южен Уелс е по-голяма от тази на северна и южна Англия.

Корнуол

Лингвистичното деление на древните корнуолци и хората от Девон е ясно очертано от бреговете на река Тамар.

Оркни

Генетично най- ясно различимата група, която е и най-близка до съвременните норвежци. Това е следствие от нашествието на викингите през 9 век.

Йоркшир

Днешните жители са наследници на нашественици от времето около 600 година от новата ера.

Англия

Установяването на Англо-саксонците след края на Римската иперия през 410 година, е показоно чрез пряка връзка с днешните немци.

Или казано просто и ясно:

Белите, местни англичани, имат ДНК, което 40% е като ДНК-то нафранцузите, около 26% като това на германците, 11% – на датчаните и 9% – като на белгийците.

 

 

 

- реклама -