Айфеловата кула

Айфеловата кула няма да работи в събота заради протестите, затварят и бутици по Шанз Елизе

Айфеловата кула ще бъде затворена в събота поради планираните антиправителствени протести на „жълтите жилетки“ в Париж, заяви операторът на градската забележителност в четвъртък.

„Очакваните демонстрации, една седмица след придружените от насилие улични сблъсъци и вандализъм във френската столица, биха направили невъзможно да се гарантират „адекватни условия за сигурност“ в забележителността“, казват служители на кулата.

Полицията на Париж призова магазините и ресторантите по „Шанз-Елизе“ също да останат затворени в събота

Около десетина музеи във френската столица вече обявиха своето затваряне заради вандализма и сблъсъците с полиция по време на протестите на „жълтите жилетки“ през уикенда.

Представители на властите се опасяват от повторение на насилието, при което демонстранти чупеха прозорци, запалиха десетки коли и подпалиха шест сгради в центъра на Париж миналия уикенд.

На магазините по емблематичния булевард е казано да останат затворени и да защитят витрините си, а също и да преместят мебелировката от тротоарите като маси и столове.

Служител на вътрешното министерство заяви пред Франс прес , че властите са подготвени за „значително насилие“ в събота, доколкото налице е информация за плановете както на крайнодесни, така и на крайнолеви демонстранти да се обединят в Париж.

- реклама -