Ахмед Доган политика ДПС партии управляващи икономика

Ахмед Доган: За 30 години ДПС израстна и се превърна в зрял политически субект

За 30 години ДПС израстна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната.

Това написа почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган в поздравлението си по случай 30-годишнината от основаването на партията.

Ето и пълният текст на обръщението:

Здравейте приятели и съмишленици!
Здравейте Депесари!

– Когато говорим, че ДПС стана на 30 години, неволно си спомням, че бях на 30 години, когато започнах изграждането на „Съпротивителното движение” срещу „Възродителния процес” и на 35 когато на бял свят се появи политическа партия „Движение за права и свободи”.

За 30 години ДПС израстна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната.

В тази връзка две исторически заслуги не могат да се отрекат:

– първата е организирането на „майските събития” през 1989 година, които ускориха падането на комунистическия режим;

– втората заслуга е превръщането на ДПС в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България.

ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба. Рядък шанс за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но ако си имал възможността да бъдеш и част от колективната субектност на тези промени, е привилегия на съдбата, която трябва да приемеш не като нещо, което ти е дадено даром, а като отговорност.

Пожелавам на всички ви да бъдете на равнището на тази осъзната политическа и историческа отговорност в утвърждаването на либералната демокрация в България и в Европейския съюз.

Обичам ви!

- реклама -