Агенцията за качеството на социалните услуги с позиция за проверката в дома в село Ровина

Във връзка с появили се публикации в медиите, в които се твърди, че заради проверка от страна на Агенцията за качеството на социалните услуги, извършена в периода 10-12 март 2021 г. в дома за хора с психични разстройства в село Ровина, община Смолян се е появила зараза от Коронавирус, Агенцията категорично заявява, че проверката е протекла при спазване на всички противоепидемични мерки и санитарни изисквания.

След приключването на проверката няма служители на Агенцията, при които е установена зараза с Ковид -19. Твърдението на директора на дома, че на територията на институцията вирусът е внесен от външни хора, визирайки служителите на нашата агенция, е меко казано лишено от всякаква медицинска логика. Първият случай на Ковид-19 на територията на социалното заведение е бил на служител от персонала на дома. Важно е да се уточни, че хората работещи в институцията извършват дейността си на смени и са приходящи за заведението.

Използвам възможността да призова колегите от социалната сфера да бъдат отговорни и да се ваксинират, за да не застрашаваме здравето на хората, за които работим.

- реклама -