нелегални превози, тайни клиенти, НАП, полицаи
снимка: МВР

Агенти на НАП и полицаи, прикрити като клиенти, разкриха нелегални превози

Съвместна акция на ИА „Автомобилна администрация“, МВР и НАП, провела се днес, разкри нелегални превози, които се извършват чрез мобилно приложение в големите градове у нас, съобщиха от НАП.

В операцията на трите ведомства са извършени тайни контролни покупки на транспортна услуга на територията на София, като колите са поръчани през мобилно приложение.

„Плащането е извършено в брой и в нито един случай не е издаден платежен документ или касова бележка“, съобщават от приходната агенция.

От НАП допълват, че контролът на таксиметровата и сходните й дейности се осъществява от ИА „Автомобилна администрация“ ИААА, но инспектори на приходното ведомство са изпратени за съдействие в рамките на тяхната компетентност.

Проверките са реализирани на три локации в столицата. Установено е, че водачите работят с личните си автомобили, не издават платежни документи и нямат лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

При акцията са установени трима водачи, които са извършили нерегламентиран превоз на пътници с леки автомобили.

Водачите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите.

- реклама -