Мосад

Агенти на Мосад ще охраняват мача Албания – Израел

Агенти на Мосад ще охраняват мача Албания – Израел. Представители на израелските служби вече са пристигнали в Албания и Косово, за да помогнат на местните власти при разследването на задържаните джихадисти в двете държави.

Арестуваните планирали терористични нападения срещу израелските футболисти по време на мача между Албания и Израел на 12 ноември тази година.

Агентите на „Мосад“, заедно с техните албански колеги от отряда „Ренеа“, ще отговарят за сигурността на спортистите. Част от тях ще бъдат дори в съблекалните.

Първоначално мачът трябваше да се играе в северната част на Албания, но поради мерки за сигурност ще се играе в Елбасан, в южната част. Израелската футболна федерация поиска мачът да бъде отложен и да се проведе на неутрален терен.

Миналата седмица в Албания и Косово бяха задържани 13 души – 4-ма албански и 9 косовски граждани по обвинения за връзки с терористичната организация „Ислямска държава“. Те са имали връзки и с екстремисти от Македония.

Разследващите твърдят, че заподозряните са използвали възможно най-съвремената техника за комуникация. Задържаните в Косово са признали, че са получили заповедите от най-търсения албански терорист Лавридим Мухаджери, който ръководи албанските джихадисти в Сирия.

- реклама -