Стилиян Петров

Агбонлахор: Няма да простя отношението на Ди Матео към Стилиян

Дългогодишният нападател на Астън Вила Гейбриъл Агбонлахор заяви, че винаги ще мрази бившия мениджър на тима Роберто ди Матео заради това, че не е дал шанс на Стилиян Петров да се завърне в клуба, след като спечели битката с левкемията.

Петров беше диагностициран с коварното заболяване през 2012 година, но успя напълно да се възстанови. Той искаше да се завърне в професионалния футбол през 2017-а и изкара предсезонна подготовка с Вила. Малко преди старта на сезона в Чемпиъншип обаче Ди Матео заяви, че няма да вземе Петров.

„Ще го мразя до края на живота си заради това. Всеки друг мениджър с поне малко сърце щеше да му даде договор. За един или за шест месеца, за да види как ще се справи. Да бъдеш толкова жесток и безсърдечен и дори да не му дадеш шанс, нали разбирате? Представете си да се завърнете след тази ужасяваща болест, да навлезете във форма, да свалите всичкото тегло, което сте качили по време на лечението. Той се завърна и тичаше като 19-годишен на тренировките. И мениджърът не му даде нищо. Казах на Ди Матео: „Какво правиш, как може?“. Дори и до днес думите не ми стигат да го опиша. Ако някога пак срещна Ди Матео, ще му кажа, че е загубеняк, заради това, че не даде шанс на Петров“, коментира Агбонлахор пред ThreesixtyTV.

По-късни Стенли разкри, че е бил готов да играе за Вила и без заплата. Така той е щял да изпълни мечтата си да се завърне в професионалния футбол след битката с болестта. След решението на Ди Матео обаче българинът сложи край на кариерата си.

- реклама -