нападателят от немския влак

Афганистанският нападател в Германия нарисувал знамето на Ислямска държава

Афганистанският бежанец, който снощи нападна с брадва и нож пътници във влак в Германия е нарисувал на ръка знамето на „Ислямска държава”. То е било открито сред вещите в стаята на 17-годишния младеж, съобщи баварският вътрешен министър Йоахим Херман, цитиран от информационните агенции.

17-годишен бежанец рани с брадва пътници във влак в Германия

Окървавеният вагон, в който афганистанския мигрант рани с брадва 4-ма германци
Окървавеният вагон, в който афганистанския мигрант рани с брадва 4-ма германци

Тепърва обаче службите в Германия ще търсят доказателства дали нападателя е бил вербуван от ислямистите или е самообявил се последовател.

Младежът е бил настанен в приемно семейство в градчето Охсенфурт. Той потърсил убежище в Германия, след като пристигнал като непридружен непълнолетен мигрант.

Момчето бе застреляно от полицията при опит да избяга.

Alleged axe attack on train in northern Bavaria

Афганистанския тийнейджър крещял „Аллах акбар“

Още снощи говорител на регионалното министерство на вътрешните работи съобщи, че по всяка вероятност става въпрос за терористична атака.

„Много вероятно е да се касае за ислямистки атентат“, каза той, подчертавайки, че свидетели твърдят, че тийнейджърът е извършил нападението с викове „Аллах е велик“.

Ранените – туристи от Хонконг

Междувременно властите в Хонконг обявиха, че пострадалите четирима души при нападението са техни граждани. Те са семейство, което е било на екскурзия в Германия. Състоянието на двама от тях било много тежко.

Според „Саут Чайна морнинг пост“ са ранени 62-годишният глава на семейството, 58-годишната му съпруга, дъщеря им на 27 години и нейният приятел на 31 години. 17-годишният син останал невредим, съобщи АП.

- реклама -