Менко Менков, Милен Цветков, доказателства, обвиняем, катастрофа

Адвокатът на Велико Желев: Служителят, подал сигнал, е бил уволнен, защото вкарал посредник

Служителят, който е подал сигнал срещу собственика на „Хидрострой“ Велико Желев, е бил уволнен, защото е вкарал посредник при определен детайл и така той е бил оскъпен с 5%. Това разкри пред „24 часа“ адвокат Менко Менков, който защитава шефа на „Хидрострой“.

Служителят дал обяснения по Кодекса на труда и признал за вкарването на посредник. На 27 февруари търговското дружество, в което работил, подало сигнал в прокуратурата.

Бившият служител не е бил уволнен от Велико Желев, а от ръководството на дружеството, в което работил. „До момента г-н Желев няма повдигнати обвинения“, каза още адвокат Менков.

По-рано днес от Софийската районна прокуратура съобщиха, че наблюдават разследване, което първо било образувано за телесна повреда, а после преквалифицирано  в принуда. След това уточниха, че материалите заминават по компетентност в Софийската градска прокуратура.

Велико Желев беше задържан по закона за МВР за 24 часа. Все още не е освободен. „Чакаме какво ще реши прокуратурата“, уточни адвокат Менков.

По информация на „24 часа“ фирмата, за която говори Менков, е  „ВДХ“, която Велико Желев придоби през 2016 г., когато тя се казваше все още „Водстрой“. Формално тя няма връзка с „Хидрострой“, освен че мажоритарен собственик и на двете е Велико Желев.

- реклама -