Адвокат за катастрофата със Семерджиев: Прокурорът от мястото на инцидента каза, че на една от снимките не е той

Има несъответствие в показанията, дадени във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх” и за която обвиняем e Георги Семерджиев.

Адвокатът на семейството на една от жертвите Пламен Димитров обясни в студиото на „Здравей, България”, че прокурорът от мястото на инцидента заявил, че на една от снимките не е той, тъй като бил облечен с друго.

„На местопроизшествието са били служители на 4 Районно управление.

Един от които – приятелят на Симона Радева. Как са разбрали за катастрофата? Според военния прокурор на мястото на катастрофата вече е имало служители на 4 РУ.

Когато са дошли други служители на МВР, според прокурора, са натиснали телефона, който е бил в колата, и се е показала снимка на Семерджиев и са го разпознали. Странно е откъде те го разпознават”, обясни той.

Според Димитров на прокурора и на съдията им станало интересно кои са служителите на МВР, които са отишли и са разпознали Семерджиев по телефона.

„Значи тези, които са отишли на мястото, които са бръкнали в колата и са натиснали един от телефоните му, са го познавали.

Несъответствие в показанията има и при Симона Радева. Не знам това момиче на какво разчита”, добави защитникът.

Относно прокурора Адалберт Кръстев, който беше на мястото на инцидента, адвокатът посочи: „Съдията му показа една снимка и го попита дали е той.

Каза, че не е, защото не бил с къси панталони, не бил с бяло, а с кафяви панталони и лилава риза. Както той обяснява – едва ли го има него на снимката, а само там е неговият автомобил”, разясни Димитров.

„Има още един кадър. В момента се търси един човек с каска, който се появява от снимките и в един момент той изчезва. Той е имал достъп до територията, до която не трябва. Все още не е установен кой е”, допълни още адвокатът.

По думите на Димитров Семерджиев може да лежи в затвора 20 години.

- реклама -