медици лекар Варна осъден бебе смърт майка

Адвокат: Върху родителите на 3-годишния Алекс се оказва психологически натиск

„Към момента нямаме никаква информация относно проверката по случая. Няма забрана да присъстваме. Вчера вместо да се връчи констативен протокол на родителите, те бяха накарани да дават обяснения.“ Това заяви адвокат Христина Димитрова, която защитава правата на родителите на починалото дете пред БТВ.

По думите ѝ върху родителите се оказва психологически натиск.

сн. БТВ

„За мен е безспорен факт, че и други деца са стояли с часове и са чакали за преглед. Те са отишли сутринта, след това са отишли в Лозенец и са се върнали в педиатрията, детето, което е чакало от сутринта, още не е било прегледано. Алекс вече е бил зле, затова майката нахлува в кабинета с детето на ръце. Трябва да се създаде ред за спешност на прием“, смята юристът.

„Говорят се неща, които не са верни. Алекс е прегледан на обяд. Ако детето не е било вече зле, останалите родители нямаше да го пуснат пред тях“, аргументира се адвокатът на семейството.

„Аз разбирам лекарите, че действат на принципа, че най-добрата защита е нападението. Но не бива това да се прави с почернените родители. Имало е спор в кабинета. Другата лекарка е настоявала детето да бъде прието. За мен на този етап не е било логично детето да бъде прехвърляно, а не да остане там и да бъде прегледано. Родителите не са знаели какви лекари има в Педиатрията, а са искали детето им да е било прегледано. Сега семейството иска да знае, защо детето им не бе прегледано навреме“, каза още адвокатът.

Междувременно стана ясно, че вече са събрани 102 подписа на медици от Педиатричната болница в защита на директора, който беше временно отстранен до приключване на проверката.

Подписката е и в защита на екипа, приел 3-годишното момченце. „Това е протест срещу начина, по който се представя този случай, говори се за версии, а не се слушат фактите и обществото се настройва срещу лекарите“, категорични са подписалите се в декларацията медици.

- реклама -