Адвокат Людмил Рангелов: В Наказателния кодекс сега няма санкции за психически последствия

Адвокат Людмил Рангелов: В Наказателния кодекс сега няма санкции за психически последствия. Предлаганите промени покрай обезобразеното момиче са прибързани, няма анализ на престъпленията, твърди той.

Поне двама съдебни лекари се изказаха, че техният колега е действал правилно, характеризирайки като лека телесна повреда пораженията върху нарязаното момиче, каза пред БиТиВи адвокат Людмил Рангелов.

Според него обаче съдът може да разсъждава върху проблема за обезобразяването. Явно този съдебен лекар няма тази компетентност, но и не е необходимо, допълни той.

Адв. Рангелов смята за прибързани промените в НК, защото няма анализ по проблема.  Според него когато няма долна граница за наказанието, съдът пак може да налага пробация.

В Наказателния кодекс за психически последствия сега не са предвидени наказания, освен финансово обезщетение, потвърди той.

Подобни извращения са плод на емоция, при тях почти няма хладна пресметливост, каза адв. Людмил Рангелов.

Според него определението „интимна връзка“ не е прецизирано в предложението.

Адв. Ангелов е защитник и на апелативния прокурор от Варна Владимир Чавдаров. Според него прокурорът е богат човек и може да си позволи да купува оръжие, не ставало дума за получаване на подкуп.

Вижте още:

- реклама -