Хаджигенов
сн. БГНЕС

Адв. Хаджигенов: Ние подканихме, а не предложихме Нейкова

След 12-годишен диктат ГЕРБ се сетиха, че сме демокрация, саботирайки демокрацията. Това каза адв. Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ на „Изправи се! Мутри вън“.

„Явно процесът на осъзнаване, че ГЕРБ загубиха и ще продължават да губят, ще бъде дълъг и сложен за тях. Всички ние просто трябва да довършим битката, която започнахме“, каза адв. Хаджигенов.

Попитан защо тяхната коалиция е предложила Нейкова за председател на ЦИК, той каза, че кандидатурата й е била подходяща и отговаряща на всички изисквания.

„Не сме предложили ние Камелия Нейкова. Идеята беше добра, доколкото това е единствената професионална и грамотна кандидатура. Кандидатурата на Ципов не отговаря на изискванията на закона. На него не му достигат около три месеца юридически стаж. Това което ние направихме не е предложение, а по-скоро подканяне. Както виждате предложението официално се направи от „Има такъв народ“. То беше прието без никакви възражения, доколкото няма спор за професионализма какъвто имаше за кандидатурата на ГЕРБ от типа политическо магаре да сложим, ще го изберем“, коментира той.

На въпрос дали са провеждани предварителни разговори, адв. Хаджигенов заяви, че той не е участвал в такива и добави, че в крайна сметка кандидатурите са били публични и се е знаело кой кой е.

- реклама -