Тръмп
сн. БГНЕС

Администрацията на Тръмп обяви, че е готова за процесите по предаване на властта

Администрацията на Тръмп информира новоизбрания президент Джо Байдън, че е готова да започне официалния процес на преход, се казва в писмо, изпратено в понеделник до Си Ен Ен.

Toва е първата стъпка, която администрацията предприе, за да признае поражението на президента Доналд Тръмп и се случва повече от две седмици след като Байдън беше обявен за победител в изборите.

Писмото показва, че Агенцията по общите въпроси на администрацията официално ще подпише победата на Байдън, обикновено формален процес, известен като „потвърждение“. Този ход ще позволи преходът да започне официално, което от своя страна ще позволи на служителите от настоящата агенция за управление да се координират с входящия екип на Байдън и да осигурят милиони държавни средства за прехода.

Кой ще управлява в администрацията на Байдън – ВИЖТЕ ТУК

Тази новина идва, след като Мичиган официално завери резултатите от изборите в понеделник, а Джорджия затвори своите президентски резултати в петък. Пенсилвания също е близо до удостоверяване на резултатите от изборите.

Това е най-новият знак, че натоварената с конспирации правна кандидатура на Тръмп, водена от Руди Джулиани, за заобикаляне на изборния резултат, приключва. Исканията на кампанията на Тръмп за отлагане на сертифицирането на изборите бяха отхвърлени в няколко щата, тъй като неговият юридически екип не предостави никакви доказателства за широко разпространени нарушения на изборите.

Президентът Тръмп отговори на потвърждението на GSA като написа: „Случаят ни продължава силно, ще продължим добрата … борба и вярвам, че ще надделеем! Въпреки това, в интерес на нашата страна, препоръчвам на Емили и нейния екип да направят всичко необходимо по отношение на първоначалните протоколи и аз казах на моя екип да направи същото“.

Досега Мърфи отказваше да продължи процеса на проверка, въпреки явната победа на Байдън, което попречи на избрания президент да говори с федералните агенции.

Мърфи, назначена за политик от Тръмп, е изправена пред интензивен контрол и политически натиск от страна на демократите и през последните дни републиканците призовават плавния преход да започне. В изявление в понеделник сенаторът Роб Портман, републиканец от Охайо, заяви, че „досега няма доказателства за широко разпространени измами или неправомерни действия, които да променят резултата във всеки щат“ и призова процесът на преход да започне.

- реклама -