Адът в Албания продължава! Войници помагат на районите останали под вода

Хиляди полицаи и войници са разположени в кризисни райони в Албания, за да помагат на хората, изпаднали в нужда след като проливни дъждове предизвикаха големи наводнения и отнеха живота на комунален работник, съобщиха властите.

Жертвата Сабри Влинга загина докато работеше на електрически стълби в Росковец в наводнената южна част на страната, съобщиха от елекроразпределителната компания.

Други двама души пострадаха при сходни инциденти.

Около 4 600 полицаи и войници са изпратени да помагат за спасяването на хора, засегнати от наводненията, съобщи в събота премиерът Еди Рама и нарече ситуацията „изключително критична”.

Около 1500 души в пострадалите райони са спасени, а няколко хиляди къщи са без електричество, защото много електрически стълбове са отнесени от кални свлачища, каза Шемси Пренчи – началник на „Гражданска защита”.

Повече от 7 874 хектара земеделски земи, както и 3 193 къщи са под вода, а няколко пътя в южната част на страната са непроходими.

Въоръжените сили изградиха временен мост в Дарезезе, на около 70 км. от столицата Тирана, за да достигнат до 2000 жители, откъснати от наводненията, съобщи министерството на отбраната.

- реклама -