Слави Калфин

АБВ ще агитира в подкрепа на референдума на Слави

АБВ ще подкрепи референдума на Слави Трифонов и ще агитира за него. Това съобщи кандидатът за президент на партията Ивайло Калфин.

По думите му, в АБВ е обсъждано многократно, че е необходимо да бъдат създадени условия за по-лесно и оперативно провеждане на допитванията до народа. Затова всяка подобна възможност трябва да се използва.

„Ще подкрепим референдума и ще направим кампания за максимално широко участие в него. Ще агитираме активно за участие. Ще подкрепим със „за“ и трите въпроса“

Калфин е далеч от мисленето, че въпросите на Слави са „без забележки“. Но, по думите му на тях трябва да се отговори с „да“, защото е „очевидно, че политическата система, по начина, по който работи в България, не е в най-доброто си състояние“.

Националният референдум ще се проведе заедно с изборите за президент. От екипа на „Шоуто на Слави“ събраха подписи за шест въпроса, три от които Конституционния съд определи като недопустими.

Така останалите три въпроса са:

  1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  2.  Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
  3.  Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

 

- реклама -