АБВ няма да подкрепи кандидатурата на ген.Радев след оттеглянето на БСП

АБВ няма да подкрепи кандидатурата на ген. Румен Радев за президент, след като вчера БСП обяви край на коалиционните преговори. Това съобщиха от партията на Георги Първанов след извънредно заседание тази сутрин.

Ще имат ли собствен кандидат?

АБВ по всяка вероятност ще има собствен кандидат или такъв, издигнат от коалиция. Запитан дали двойката Първанов – Калфин отново ще бъде на дневен ред, самия лидер отказа да посочи и отговори лаконично: „Ще ви кажем, когато му дойде времето”.

Ивайло Калфин: „АБВ ще предложи алтернатива. Ще защитим тезата си, че кандидатурата не трябва да бъде жертва на партийни интереси. Ръководството ще направи необходимите консултации и ще обявим как ще участваме в предстоящите избори“

Първанов: Стискахме зъби пред Нинова

5033100Лидерът на партията Георги Първанов върна обвинението на Корнелия Нинова за некоретност. Той заяви, че според споразумението, предложено от БСП коалцията трябвало да се казва „БСП – АБВ“ с вариант „БСП лява България в коалиция с АБВ“. От АБВ настоявали за добре разпознаваемата сред избирателите „Коалиция за България“.

Първанов: „Име, с което левицата е печелила много избори и е утвърдено и разпознаваемо. По-добре беше да има нещо патриотично в името на коалицията.“

АБВ били направили редица компромиси пред БСП, като например ген. Радев да е издигнат от „Позитано“ 20, а не от инициативен комитет. Били се съгласили и цялата финансова част около коалицията, както и нейното ръководство да бъдат движени от Корнелия Нинова.

Самата тя постоянно търсела уверения от Първанов,  че няма да се откажат в последния момент. „Нинова ме питаше: Играем до края, нали? Да не ни преметнеш?“ – обяви лидера на АБВ.

Като груба лъжа той определи твърдението на Корнелия Нинова, че преговарял зад гърба й с ГЕРБ.
Червеният лидер заяви тази сутрин, че на места БСП играели с управляващите срещу кандидатите на левицата. Първанов контрира, че „оттеглянето на Нинова с тези мотиви било неинтелигентно обосновано“.

- реклама -