сградна инсталация
Омбудсманът Мая Манолова

АБВ: Мая Манолова да се оттегли ако ще играе за президент

Мая Манолова да подаде оставка като омбудсман ако има намерение да се кандидатира за президент. Това призоваха АБВ във връзка с номинациите, които Манолова е получила от дузина номинации на общински организации в БСП.
Ивайло Калфин: „Позицията на омбудсмана е деполитизирана, също както военните и полицаите. Ако иска да се впусне в тази битка, Мая Манолова трябва да подаде оставка.“

Калфин посочи, че няма как националният защитник да агитира по време на отпуската си, както правят министрите.

Ако има ляв кандидат номинацията на Първанов отпада

Ивайло Калфин съобщи още, че кандидатурата му с Георги Първанов, за чиито вицепрезидент е номиниран може да отпадне. АБВ били готови да се откажат ако по време на преговорите с БСП се стигне до обща позиция лидери да не бъдат номинирани в битката.

От „Позитано“ 20 са изпратили писмо до АБВ с покана за преговори на 3 август. Хората на Първанов обаче недоволстват от стила на бившите си съпартийци, които по думите им били изпратили „призовка“.

Румен Петков: „Най-нормалното е да вдигнеш телефона и да кажеш удобно ли ви е на трети, а не ние тук да висим цял ден и да чакаме ще звънне ли някой“

От АБВ отново обясниха, че не приемат предварителните условия, нито пък абдикацията на Корнелия Нинова от битката. Те все пак ще отидат на срещата с БСП, защото гледат с очакване на преговорите и като шанс левите да детронират ГЕРБ от президентската власт.

- реклама -