комисия

АБВ иска анкетна комисия да оцени как кабинета Борисов е харчил пари за бежанците

АБВ иска временна анкетна комисия с цел оценка ефективността в действията на изпълнителната власт на централно и местно ниво относно разрешаване или поне нормализиране на бежанския проблем.

Мигрантската криза пречи на възпроизводството ни

Бившият шеф на генщаба и настоящ депутат Михо Михов обясни, че миграционният натиск върху границите ни е сериозно безпокойство, което отслабва системата за сигурност, спокойствието на гражданите и възпроизводството на нацията ни.

Затова те започват да събират необходимите 48 подписа за комисия, която да оцени как се справи кабинета в оставка с бежанския проблем.

„Разходваните значителни средства, гранични и войскови ресурси не доведоха до желания резултат. Ние, българите, като жители на Югоизточна Европа и като отговорни за външните граници решаваме, че има нужда от парламентарен контрол и ревизия на постигнатото с изграждането и недоизграждането на оградата по границата, разходваните средства и положени усилия от МВР, военните и външното министерство.“

Комисията да прегледа и споразуменията ни с ЕС

АБВ предлага всяка парламентарна група да излъчи по двама свои представители в комисията, които да участват в изясняването на всички факти и обстоятелства, свързани с мигрантския поток и вълна, която се наблюдава в България.

Хората на Първанов ще настояват комисията да разбере и отчете на какъв етап са ангажиментите, поети пред ЕС от България и какви са финансовите параметри и подкрепа, обсъждани със съюза.

- реклама -