Абитуриенти броят 2000 лева за обувки за бала

2000 лева за обувки за бала броят абитуриенти. Това показа репортаж на bTV.

Със започването на сезона на абитуриентските балове учениците от цялата страна са в трескава

подготовка за предстоящия празник.

Именно затова екип на телевизията се срещна с Борислава, която днес има изпращане, а след броени дни ще празнува и абитуриентски бал. Целта е да стане ясно колко струва ученическата радост.

„За изпращането ми съм заложила на много класически модел обувки. Подарък са ми за рождения ден, защото много ги исках“, казва Борсилава Ангелова, абитуриентка от Монтана.

„Обувките ѝ струват около 2 хил. лева. Не са евтини, но детето ги заслужава. Има такъв успех в училище, че се постарахме.“, казва майката на Борислава – София.

Оказва се, че семейството на Борислава е решило да купи от всичко по две. Една рокля и обувки за изпращането. Именно за този повод са и обувки за 2000 лева. И още една рокля и обувки за самия бал. Двете рокли стрували около 1000 лева. Отделно една чантичка, в която ще бъдат събирани парите от гостите на изпращането, вече е глътнала няколко стотарки.

Това са само базисните разходи, защото в тях не са включени кувертът за самия бал. Както и почерпката за семейните роднини и приятели.

- реклама -