деца

Сериозни нарушения във Фонда за лечение на деца, констатираха от здравното министерство

Според доклад на Министерството на здравеопазването има сериозни нарушения в работата на Фонда за лечение на деца, алармират бивши членове на Обществения съвет. В доклада се съдържа информация за подменени решения, неадекватни изисквания в новия правилник, по който Фондът трябва да работи.

Това е затруднило вземането на решения за лечението на деца

Красимира Величкова от Българския дарителски форум заяви пред БНР, че е имало забавяне на подадените за лечение заявления.

„На практика се потвърждават наши аргументи, с които напуснахме Обществения съвет тогава, а именно, че се подменя решение на Обществения съвет. Има системни административни нарушения, които на практика са и причина за забавяне на лечението на деца. Защо след като на пети декември този доклад е бил даден на Министерство на здравеопазването, не е сменено ръководството и това е довело до допълнителни забавяния.“

 Владимир Пилософ: Няма от какво да се притеснявам

Пилософ„Правилата трябва да продължат да се променят и актуализират, защото практиката показва, че има неща, които затрудняват работата на фонда, но всякакви приказки за това, че той не работел са, меко казано, преувеличени“, коментира бившият директор на Фонда за лечение на деца.

Министерството на здравеопазването ще излезе със становище по доклада до дни.

източник: БНР

- реклама -