911 бутилки водка, укрити в автобус, задържаха на Дунав мост при Русе (СНИМКИ)

Митнически служители задържаха 911 бутилки с общо 626,6 литра водка с украински бандерол в района на Дунав мост при Русе.

Нелегалната акцизна стока е открита във фабрични кухини на автобус, пътуващ по редовна пътническа линия от Украйна към Гърция, съобщиха от Агенция Митници.

На 30.11.2018г. на ГКПП „Дунав мост“ при Русе, на трасе „Входящи автомобили и автобуси“ екип на митническа мобилна група спира за проверка украински автобус, пътуващ по редовна линия от Украйна до Гърция, през Румъния и България. Превозното средство е насочено за проверка в халето на трасето, която е извършена съвместно от мобилната група и от служители от отдел „Борба с наркотрафика“ на Митница Русе.

Още при разтоварването на багажа на пътниците, митническите инспектори забелязват съмнителни участъци и автобусът е сканиран с рентген, при което са набелязани зони, изискващи щателна митническа проверка. При проверката са открити стъклени бутилки с водка от различни марки и различни вместимости, всички с украински бандероли. Общото количество на открития алкохол е 911 бутилки с общо 626,6 литра. Установено е, че бутилките са собственост на водача на автобуса.

Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Русе.