Боби Михайлов, Борислав Михайлов, БФС
Снимка: bfunion.bg

90 нередовни делегата е имало на конгреса на БФС

90 от делегатите на извънредния конгрес на БФС в средата на октомври 2021 г. са били нередовни. Това се посочва от Софийския градски съд, който отмени решенията на конгреса. На него Борислав Михайлов спечели с 11 гласа повече от Димитър Бербатов.

Според устава на БФС всеки от излъчените делегати трябва да участва в управителен орган на клуба, който представлява. С този аргумент на конгреса не беше допуснат Георги Градев. Именно неговата жалба доведе до решението на съда.

Сред въпросните 90 делегати са представителите на професионалните Лудогорец, Локомотив Пловдив, Септември Симитли, Литекс и 86 аматьорски клуба. Така нередовни са 17% от клубовете, участници в общото събрание.

Погазването на устава на БФС е причината Софийски градски съд да отмени всички решения на конгреса. БФС има възможност да обжалва пред апелативния съд.

Димитър Бербатов и екипът му посочват, че „единственият възможен изход от кризата е незабавно провеждане на честен изборен конгрес“.

„Обжалването на съдебното решение само ще покаже, че Михайлов и компания не милеят за благото на българския футбол, а за постовете си в БФС. Това ще бъде безсмислено удължаване на агонията им с предизвестен край, което ще бъде пагубно за българския футбол. Призоваваме Борислав Михайлов и неговия Изпълком, чийто мандат изтече преди четири месеца, незабавно да си подадат оставките и да свикат изборен конгрес на БФС“, пишат от екипа на Бербатов.

- реклама -