9-годишно дете и баща му пострадаха при пожар, възникнал от коледна украса

9-годишно дете и баща му са пострадали при пожар, възникнал от неизправна коледна украса, съобщават от полицията в Сливен. Двамата са откарани в болницата без опасност за живота. Огънят в тръгнал около 22.45 часа.

Инцидентът е станал в жилището на пострадалите, къща в сливенския квартал „Клуцохор,“ съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Владимир Демирев.

„Възникнало е късо съединение в електрическата украса. До пристигане на екипите на Пожарна безопасност и защита на населението Сливен, бащата е успял да изведе детето от горящото помещение, като то е вдишало газове за малко и е взето от колегите от Центъра за спешна медицинска помощ“, допълни Демирев. По-късно и бащата е приет в болницата, с обгазяване.

Комисар Демирев призова хората да не оставят без надзор включената в електрическата мрежа коледна украса в домовете си.

„Трябва задължително на 220 волта, които са, да се изключват, когато се излиза от помещението“, каза той. При потушаването на пожара в квартал „Клуцохор“ са участвали два екипа на пожарната. Унищожени са домашно имущество, бяла и черна техника, мебели и дограма.

- реклама -