9 арестувани в София за сексуална експлоатация

9 души са арестувани в София за участие в организирана престъпна група за сексуална експлоатация. Акцията е под ръководството на специализираната прокуратура и е реализирана след 8-месечно наблюдение на групата.

По време на операцията са иззети пари в различни валути на обща стойност около 100 000 лева, както и телефони, симкарти, флашпамети, компютри, тефтери. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от март 2018 г.

Арестуван е ръководителят на групата, както и двамата организатори на цялата престъпна дейност. Те се занимавали с цялата дейност по предлагане и предоставяне на сексуални услуги – приемали поръчки, изпращали жени на адреси, организирали и транспортирането им. Определени участници набирали жени или ги склонявали към проституция, двама били ангажирани с доставянето на проституиращите на адреси, като играели ролята и на тяхна охрана.

На четирима от групата са повдигнати обвинения и за държане на наркотици, разследва се на кого и с каква цел са предлрагани.

Осем от арестуваните в акцията са освободени под парични гаранции в размер от 5 000 до 15 000 лева, а на един срещу подписка. Специализираната прокуратура протестира мерките на ръководителя на групата и двамата организатори на престъпната дейност.

- реклама -