Осеново Върбица игумен Ботевград Свищов Момчилград изолация поръчково студентка ТИР движение екшън преследване гонка стрелма криминално проявен Първомай момиче изчезнало Бургас Баховица катастрофа загинали

Заловиха организирана група, рекетирала немски инвеститори

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения за рекет на четирима души, които изнудвали и присвоили собственост на селскостопанско дружество. Инвеститорите в него били германци. По случая се ще бъде обвинено още едно лице.

Рекетьорите карали управителя да рапродава всичко на безценица

Събраните доказателства сочат, че миналото лято изнудвачите принудили чрез заплахи управителя на фирмата да подписва документи, с които им предоставил парите от продажбата на добитата селскостопанска продукция. Впоследствие го принудили да продаде техника и активи на фирмата на конкретен купувач на многократно по-ниска цена.

При извършените претърсвания и изземвания са открити множество документи, доказващи престъпната дейност. У един от задържаните са открити незаконно притежавани патрони. Събрани са свидетелски показания, както и резултати от извършени експертизи.

В схемата имало и адвокат

Документите, с които било „източвано“ дружеството са съставяни от адвокат от Монтана, който е сред задържаните. По първоначални данни щетата за дружеството от действията на изнудвачите надхвърля 600 000 лв.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

- реклама -