Робин Уилямс

87 колела на Робин Уилямс бяха продадени на търг

87 колела от личната колекция на Робин Уилямс бяха продадени на търг за над 600 000 долара, съобщи сп. „Пийпъл“. Децата на покойния актьор дариха колекцията на баща си, а всички средства от продажбата ще бъдат предоставени за благотворителни каузи. Парите ще бъдат дарени на организацията Challenged Athletes, която подпомага спортисти с физически недъзи, и на фондацията „Кристофър и Дейна Рийв” за иновативни изследвания в лечение на парализа.

Робин Уилямс винаги е имал лично отношение към двете фондации, които децата му са избрали. Приживе той е участвал 11 пъти в триатлона на Challenged Athletes в Сан Диего в подкрепа на физически увредени атлети. С каузата на Кристофър Рийв се е запознал, докато двамата са били съквартиранти в училището по изкуства „Джуриард” през 1973 г.

Най-скъпо продаденото колело е „La Carrera Futura 2000”. То е закупено за колосалните 40 000 долара.

Това не е първият път, в който колелата от безценната колекция на актьора биват продавани с благотворителна цел. Преди години самият комик продаде червеното си, направено по поръчка, колело на Дарио Пегорети за 20 000 долара. Сумата беше внесена във фондация, помагаща на талантливи и интелигентни студенти в неравностойно финансово положение да стигнат до желаните университети.

Робин Уилямс се запалва по карането на колело през 80-те години, докато се бори с наркотичната си зависимост и алкохолизма. Новото хоби буквално му спасява живота и неведнъж той го е сравнявал с „летене“. Скоро след това Уилямс започва да колекционира и колела уникати, които струват цяло състояние.

- реклама -