Полицай отказа да се ръкува с президента Франсоа Оланд

Френски полицай отказа да се ръкува с президента Франсоа Оланд.

Демонстративният жест беше направен на церемонията в памет на полицейски началник и съпругата му – също полицай, убити от ислямист във вторник вечерта в градчето Манянвил край Париж.

На събитието в двореца „Версай“ Оланд награди посмъртно двамата полицейски служители с Ордена на почетния легион, а след официалната част тръгна да се ръкува със служителите на реда, строени да отдадат почит на загиналите си колеги.

На кадрите от директното предаване се вижда как един от служителите на реда отказва да поеме подадената му от президента ръка. Оланд го отминава и режисьорът веднага сменя кадъра.

След секунди обаче се вижда как същият полицай отказва да подаде ръка и на премиера Манюел Валс, който преди това беше вътрешен министър. Валс обаче се спира и му казва нещо. Според вестник „Паризиен“, полицаят му отговорил: „Нямам никакво желание да ви стисна ръката, дори напротив“.

Пред журналисти полицаят е заявил, че има прекалено много проблеми в полицията, за да се занимава обществото с едно отказано ръкостискане.

- реклама -