полиция

Нюйоркската полиция отказва да депортира нелегални емигранти

Нюйоркската полиция не смята да спазва нареждането на федералните власти да депортира нелегални имигранти.

„За нас е важно всеки, който се обърне за помощ към полицията на Ню Йорк, без оглед на своя имиграционен статут, да може да назове името си без страх, притеснение или съмнение. Нюйоркската полиция не е длъжна да изпълнява гражданските закони за имиграцията. Нашето ведомство не изпълнява административни заповеди, издадени от митнически и миграционни служители, федерални съдии, отнасящи се само до нарушения на имиграционния закон„, посочва комисарят на полицията на града Джеймс О’Нийл в писмено обръщение към служителите на реда.

В момента в САЩ има около 11 милиона нелегални имигранти

Джеймс О’Нийл посочва пример, че полицията на Ню Йорк не арестува или задържат лица за нарушение на такива правила на имиграционното законодателство, като изтекла законно издадена виза. В същото време полицията на Ню Йорк „винаги е изпълнявала и ще изпълнява изискванията на федералните имиграционни закони за необходимостта да се задържат и арестуват хора, в случай че съществува някакъв риск за обществената сигурност“.

Тези забележки Джеймс О’Нийл са в противоречие с разпорежданията на министъра на националната сигурност Джон Кели, който във вторник призова да се депортират всички нелегални имигранти, осъдени или обвинени дори в най-малките нарушения на закона.

- реклама -