правителството

Правителството готви намаляване на таксите и плащанията за бизнеса

Премиерът Огнян Герджиков е провел среща в Министерския съвет с европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска. В разговора са взели участие и министрите на финансите Кирил Ананиев и на икономиката Теодор Седларски.

„Скритите“ данъци за бизнеса

Министър-председателят е подчертал, че една от първите му стъпки на поста е била сформирането на работна група за анализ на таксите и плащанията, които бизнесът прави. „Ще предложим намаление на тази административна тежест в редица области, акцент са таксите, дължими към момента в Агенцията по вписванията. Това ще облекчи дребния и среден бизнес в страната”, каза Герджиков.

5339918

Той посочил пред еврокомисаря, че България вече предприема мерки за обвързване на образованието с професионалната квалификация – ключов фактор за развитието на бизнеса и икономиката, с въвеждането на дуалното обучение.

Според Герджиков България може да бъде давана за пример

5339917

В рамките на разговора по доклада на Европейската комисията за напредъка на държавите-членки за изпълнението на специфичните препоръки на Съвета на ЕС и включващ задълбочени прегледи за предотвратяване и коригиране на макроикономическите дисбаланси, премиерът Герджиков е подчертал, че България е изключително стриктна по отношение на фискалната си политика и може да бъде давана за пример сред останалите държави-членки.

Еврокомисарятот своя страна е представил пред премиера актуалните инициативи на ЕК и действията в нейния ресор както за новосъздаващите се и разрастващите се предприятия, така и по отношение на космическия сектор и научно-развойната дейност в отбранителната индустрия.

- реклама -