OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В Аспарухово протестират: Две години – Забравени!

„Две години – Забравени!” е мотото , под което се поведе митинг-протест във варненския кв. „Аспарухово”. На тази дата се навършват две години от потопа, който взе десетки жертви.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Две години от потопа в „Аспарухово“

Ние наистина сме забравени от абсолютно всички, заяви Николай Иванов, организатор на протеста. „Идваха хора, които с доброволен труд се опитаха да помогнат, да върнат квартала ни в нормален ритъм на живот, имаше дарения от цялата страна, дори и от чужбина. Имаше е парични средства дарени, за да може хората от квартала да са спокойни, за да може страхът им да изчезне” каза Иванов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Непочистени дерета в кв. „Аспарухово“

Няма такава държава

Въпреки отпуснатите от държавата 10,5 млн. лв. за укрепителни дейности и почистване на деретата, до този момент нищо не е направено, заяви още организаторът на протеста.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЖителите на варненския квартал са готови и да искат оставки за несвършената работа от местната власт.

Преди дни ръководителят на Окръжната прокуратура във Варна иззе от МВР продължаващото 2 години разследване на наводнението в кв. „Аспарухово“ и го възложи на екип от трима следователи.

 

- реклама -
2024 gerb leaderboard bottom posts