Бетина Жотева
Бетина Жотева

Жотева: По случая с Цвети медиите нарушиха всички етични правила

„По случая с инцидента с Цвети медиите нарушиха абсолютно всички етични правила. Не трябваше да се ровят толкова надълбоко в личния й живот. Това лешоядство ще ни съсипе като хора. За нас не остана нищо свято”. Това е коментарът на членът на СЕМ Бетина Жотева. И допълни, че във вторник СЕМ ще разгледа казуса, след направен подробен мониторинг.

„Художествената гимнастика е секта. Момичетата, които упражняват този спорт, живеят в едно твърде затворено и елитарно общество”. Това заяви пред Нова телевизия Бетина Жотева. Тя коментира  инцидента със световната ни шампионка Цветелина Стоянова заедно с шампионката ни по спортна стрелба Мария Гроздева.

Според Жотева гимнастичките биват „пенсионирани” на по 22-23 години и излизат от този спорт „абсолютни емоционални инвалиди”.

Според Мария Гроздева често великите спортисти преживяват емоционални сривове, защото носят огромна отговорност. „Но тъй като се славим като силни хора, само най-близките ни разбират какви кризи изживяваме”. Според нея победите бързо се забравят, но загубите се понасят тежко, защото са обект на продължителни критики.

 

- реклама -